lunes, 26 de octubre de 2009

El risc d'organitzar events.

Darrera de l’ organització d’un saló hi ha molta il·lusió, esforç i fins i tot sentiments. Tothom té una visió del “Dia D” quan s’obriran les portes, visitants i expositors treballaran a fons per traduir els seus esforços en negoci. La ciutat s’implicarà amb els seus serveis i infraestructures donant cobertura a l´event.
Tot això desapareix quan es pren la decisió de desconvocar una fira i malauradament des de l’any 2008 no passa dia sense que arribin rumors o certeses d` anul·lacions de salons.
Els motius habituals , no tenir massa crítica per a presentar una exposició de mínims, la competència té un producte millor, el sector demana la supressió etc. totes elles finalment per manca d` expositors. Avui per primera vegada sembla que aviat un organitzador privat d’events no pugui abordar l’organització de fires amb capacitat de convocatòria contrastada . Els organitzadors promotors corren amb el risc econòmic de l´event finançant un projecte del qual no tenen la seguretat de la celebració i aixó avui potser excessiu. Molta sort !